lo_theaterroute-almelo

Ontdek de voorstellingen

Monica Coronado & Manito | Flamenco muziek

De uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado en gipsyflamenco gitarist Manito nemen de luisteraar met hun warmbloedige muziek mee naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht. Op het repertoire staan bestaande als zelf geschreven Spaanstalige nummers, overgoten met een flamencosaus.

Mónica Coronado begeleidt zichzelf op gitaar.  Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant.

Het vurige gitano spel van Manito is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende ‘Manitas de Plata’

Foto: Edwin Huizing

blondeBIZON | Theater

Dit kleine theatergezelschap brengt indrukwekkende huiskamervoorstellingen. Theater op je lip met prachtige muziek. Een verhaal dat zich in je vastbijt. Muziek die je ontroert. Diepgang en Humor. blondeBIZON staat garant voor een intens bruisend Theaterfeest! 

blondeBIZON speelt: Ik begin bij jou (of wat doet die kangoeroe in mijn kamer?)
Deze muzikale voorstelling gaat over een intense relatie tussen Moeder en Dochter. Moeder kan haar dochter maar niet los laten. Dochter kan de zorg voor haar moeder niet meer opbrengen. Het publiek wordt op ludieke wijze ingewerkt als ‘zorgteam’. Een BIZONdere, enerverende voorstelling – met live muziek! – die geurt naar narcissen en HEMA-worst.

Een flinke linkse vrouw | Theater

Margje heeft een groot hart voor mens, dier en plant. Zij redt graag schepsels van de straat. Dit keer haalt zij een uitdagend project in huis: Jan. Jan is vaak te vinden voor de supermarkt.

Maar is deze straatkrantverkoper wel zo oprecht en is gutmensch Margje wel zo onbaatzuchtig als zij zich voordoen?

Een flinke linkse vrouw van Aaf Brandt Corstius gaat over visite en vis, winners en losers en Homeless van Paul Simon. Linda en Casper vinden elkaar in de geestige dialogen tussen twee eigenzinnige en totaal verschillende karakters en maken dit stuk tot een zinderend feest.

Henk Lammers | Liedjeskunstenaar

Henk Lammers aka Paco Plumtrek (dezelfde naam als zijn podium in Almelo) is liedjesschrijver, troubadour en kunstenaar.

Als straatmuzikant reisde hij 15 jaar lang de wereld rond en speelde veel in Finland, Zuid Europa, Japan en Taiwan, Australië, Nieuw Zeeland en Noord Amerika.

Hij heeft het touren tot kunst verheven en ontdekt nu de mooiste speelplekken in Nederland, en Almelo.

Op akoestische gitaar en mondharmonica, zingt hij, in het Nederlands, nummers van zijn laatste CD Onontgonnen Gebied.

Zijn liedjes laten zich omschrijven als talig, maatschappijkritisch, romantisch, wispelturig.
Kijk voor een indruk op https://www.youtube.com/watch?v=CcM2MAr_dzE

Berit Companjen | Comedy

Berit speelt een energiek programma en gaat op een hele makkelijke manier met de zaal om. Ze toont hierbij aan over een bijzonder improvisatietalent te beschikken. Ze is adrem in haar antwoorden en geeft daardoor blijk van een soepele geest. Berit heeft een grappige motoriek en neemt zichzelf op een prettige manier op de hak. De date met de lange man zie je voor je, wat getuigt van een groot beeldend vermogen.

Berit was finalist van Humo’s Comedy Cup in 2017 en toerde daarmee door België. Ze staat op diverse festivals als Paaspop en Lowlands.

Ze is vast lid van RUMAG dat door alle theaters toert.
Voor het TV-programma van RTL4 ‘All Together Now’ was ze vast jurylid.

Mooi weer op straat | Feestband

Mooi Weer Op Straat is een energieke coverband met uniek instrumentarium. Hedendaagse elektronische house en hiphop platen, tot herkenbare meezingers met akoestische instrumenten. Meerstemmige vocalen afgewisseld door sexy sax-solo’s en de nostalgische klank van accordeon, ondersteund door de ritmische motor van gitaar en cajon. Dat is Mooi Weer Op Straat.

Hun geheime ingrediënt? De glimlach, hun vermogen om elk publiek in beweging te krijgen en hun flexibiliteit. Ze begonnen op straat te spelen waar ze sindsdien nog altijd graag te vinden zijn. De heren trekken momenteel als professioneel tentafbrekers door het land.

Mooi Weer Op Straat is door het AD bekroond als professioneel tentafbrekers, bekend als vaste artiesten op Oerol, in de kroegen en op de campings, en door het jaar heen op menig feest te vinden als feestband, bruiloftsband en podiumband.

Niek & Guy - Es Rever | Variété

Stap binnen in de bijzondere wereld van Niek & Guy en laat je betoveren door hun adembenemende voorstelling ‘Es Rever’. Met een unieke mix van magie, theater en muziek zullen ze je verbazen, ontroeren en onbedaarlijk hard laten lachen. Van een poëtische koorddanser tot snoeihard rockende gedachtenlezers en alles daartussenin, Niek en Guy nemen je mee op een verrassende reis door de wereld van kleinkunst en variété.


Deze getalenteerde artiesten hebben hun sporen verdiend op zowel nationale als internationale podia en wonnen de Shaffy Prijs 2023. Laat je meevoeren in de magische wereld van Es Rever en beleef een onvergetelijke avond!

'Inside Billy Joel’ – Maurits Fondse | Muziek

Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island (‘Downeaster Alexa’), die een enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie (‘The Entertainer’). 

Daarnaast belicht Fondse zijn bijzondere, haast filosofische teksten (‘Summer Highland Falls’), zijn liefde voor New York (‘Say Goodbye to Hollywood’ – ‘New York State of Mind’), zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog (‘Leningrad’), zijn vaderschap (‘Lullabye, Goodnight my Angel’) en uiteraard de relaties met de vele vrouwen in zijn leven (‘She’s Always a Woman’). 

Met 200 miljoen verkochte platen en 33 top 40 hits is Billy Joel (nu 74 jaar) één van ’s werelds succesvolste artiesten aller tijden.

BRAVOure | Muziektheater

Wij zijn Eefje Jansen, Sebastiaan Hoen, Britt van Doorn en Annelieke van Genk. Alle 4 afgestudeerd aan de Frank Sanders’ Akademie voor musical -en muziektheater te Amsterdam.
 
In ons afstudeerjaar maakten wij een muzikale voorstelling over het leven van Maria Callas genaamd BRAVOure. BRAVOure is een klassieke ode aan- en over Maria Callas gebaseerd op het gelijknamige boek van Arianna Huffington. 

In deze voorstelling maken wij gebruik van muziek die gedurende haar leven belangrijk is geweest voor zowel haar privé leven als haar zang-carrière. 

Wij zijn blij en trots dat we de kans krijgen om deze voorstelling met jullie te delen.

Ramon Chatrer | Cabaret

In OPPERHOND zet Ramon Chatrer de realiteit naar zijn hand. Hij worstelt zich door hersenspinsels in een hoofd dat nooit stilstaat. 
Waarom gedragen wij ons altijd zoals de rest van ons verwacht? In zijn muzikale cabaretvoorstelling gaat Ramon daar dwars tegenin.
Hij neemt het op voor jou en alle andere mensen die er nét niet bij horen. In OPPERHOND hoor jij er wel bij. Zelfs zonder rijbewijs of zonder tatoeages, en zeker zonder sfeervolle schemerlamp. 
Ramon kwispelt, springt op, bijt zich vast en verlangt uiteindelijk een aai over zijn kop. Het is tijd om kleur te bekennen, dus vraagt hij aan je: underdog of opperhond?

Pieter Verelst | Cabaret

Pieter Verelst bestelt een paard op AliExpress. Maar er gaat iets mis. En nu blokkeert het paard zijn gang, terwijl hij er juist mee op pad wilde om samen auditie te doen voor Cirque du Soleil. Wat te doen? 

Stap in Pieters wereld vol verrassende verhalen, typische humor en muzikale vondsten. De Vlaamse cabaretier wordt geroemd om zijn ‘briljant absurdisme’. Net als in zijn vorige voorstellingen Mijn broer & ik en Amai (vijf sterren in De Standaard) viert ook in Ten Aarzel het absurdisme hoogtij. 

Judith Adema | Muziektheater

‘Ik heb het mooier gemaakt dat weet ik nog. Mijn moeder zei dat er geen bloemen stonden en geen mensen waren. Die heb ik er zelf bij bedacht.’
 
In de voorstelling ‘Opkalefateren’ vraagt Judith zich af of er niet een andere manier is van naar het leven kijken dan altijd alles mooier te maken. Ze neemt je mee aan de hand van aangrijpende liedjes, komische conferences en ontroerende inzichten. 
 
Op dit moment staat Judith in de halve finale van het GSCF.

Foto: Roos Klijn

De Italianen | Muziek

Theatergezelschap De Italianen bestaat uit vijf galante jongemannen uit Napoli dat op vele evenementen de mediterraanse zon laat schijnen door middel van muziek en (straat)theater. Ze zijn gedienstig waar het moet en brutaal waar het kan, maar altijd opgetogen en charmant waarbij contact met hun publiek altijd centraal staat. Tijdens hun Italiaanse Datingshow proberen ze met bekend en minder bekend Italiaans repertoire, een akoestische gitaar en meerstemmig gezang dat ene te vinden waar Italianen zo verknocht aan zijn: il amore.

Laat je voor heel even onderdompelen in de Italiaanse hartstocht, want deze casanova’s trekken alles uit de kast om de harten van hun toeschouwers te veroveren. Vol vurigheid en bravoure en met een vette knipoog. Andiamo!

Evelyn | Cubaans feestje

De muziek van Evelyn Dupuy straalt optimisme, dankbaarheid en plezier uit.

Via haar muziek roept ze mensen op om het leven niet al te serieus te nemen omdat er al genoeg gaande is in de wereld. Tegelijkertijd draagt haar muziek altijd een diepere boodschap met zich mee die opvalt bij de aandachtige luisteraar. Deze paradox komt vaak voor in Cubaanse muziek: vrolijke en prachtige nummers die je helpen te ontsnappen aan het alledaagse leven, maar altijd gecombineerd met verborgen boodschappen die voornamelijk sterke(politieke) standpunten uitdrukken.

Sahand | Verteltheater

Ken je de verhalen van de Shahnameh, het oude Iraanse koningsboek? Nee, die kent bijna niemand hier. Maar mijn vader gelukkig wel. Het is het enige wat hij mee kon nemen toen hij over de bergen was gevlucht. Niet de boeken zelf, maar de verhalen ervan. Die zaten in zijn hoofd en hart! Over helden die monsters versloegen, verliefd werden, op de vlucht sloegen om zich het leven te redden. Mijn vader vertelde ze graag, en niet alleen maar bij het slapen gaan. Ook onder het koken, of tijdens het wandelen door de stad. Dan veranderen de grachten in een Perzisch landschap en was ik zelf even de held in het verhaal.

In zijn optredens vermengt Sahand Sahebdivani (1980) oude mythen en sagen met persoonlijke verhalen over zijn eigen familie. Met zijn verhalen is Sahand een bekende verschijning op nationale en internationale podia. Hij is co-directeur van the Amsterdam Storytelling Festival en mede-uitbater van het storytellingcafé Mezrab.
 
Foto: Guido Benschop.