lo_theaterroute-almelo

Ontdek de voorstellingen

Robin Bleeker | dichter, liedschrijver, cabaretier

Robin Bleeker is dichter, liedschrijver, cabaretier. Hij zingt en declameert in doorwrochte verzen het nodige, maar toch zeker ook het onnodige van zich af. Robin zoekt, dicht, denkt hardop en slingert in klare taal zijn fijnzinnige vondsten en onwankelbare twijfels de zaal in. Kenmerkend voor zijn werk is de combinatie van lichtheid en ernst.


“Robin Bleeker is Deventer Dichter 2019-2021 en heeft de jury overtuigd met onberispelijk gedichte taal, wars van platitudes of rijmelarij.”

Kristel Zweers | cabaretier

Kristel Zweers houdt zich verre van grote thema’s en politiek. Meestal begint ze bij zichzelf en vanuit haar eigen ervaringen en relaties schuurt ze langs universele thema’s als mannen, vrouwen ( de onderlinge verhoudingen) en seksualiteit. Meestal super herkenbaar, soms een tikkeltje ongemakkelijk, hier en daar misschien wat pijnlijk maar daarom des te grappiger. Kom dus gewoon een half uurtje lachen! Kristel Zweers won tweede prijs Lucky Strike Talent Tour, was lid van De Lama’s (BNN), deed diverse tv programma’s en speelt onewomanshows in binnen en buitenland.

“It’s uncensored, unapologetic and unpredictable.” (West Australian) “Zweers charmes and surprises… beyond her beauty hides a comedian whose comedy leaves you battered and bruised. “ (De Telegraaf)

Roel C. Verburg | stand-up comedian, muziek

Roel C. Verburg combineert stand-up comedy met gitaar. Naast vertellingen over zijn dagelijkse leven als flierefluiter pur sang, brengt deze gitaarkomiek met zijn elektrische gitaar de meest hilarische liedjes. En waar bij de meeste cabaretiers de liedjes een rustpunt vormen, gaan bij Roels liedjes de grappen in hoog tempo door. Eigenzinnig, relaxed en uiterst lollig  Hij veroverde menig podium in Nederland en België, speelde op festivals als Lowlands, Concert At The Sea & Zwarte Cross en is tevens één van de vaste bespelers van het Comedy Café in Amsterdam en Utrecht.

“Roel C. Verburg is een fenomeen op zich.” (Trouw) “Liedjes in de traditie van Hans Dorrestijn, met de muzikale kwaliteit van Spinvis.” (Elsevier)

Theatergroep Matrose | volkstheater

Matrose speelt Op Hoop Van Zegen, gebaseerd op het toneelstuk van Herman Heijermans. Wanneer de nood het hoogst is, wanneer de storm nadert, wanneer het water maar blijft stijgen. Over Kniertje die gedwongen haar twee laatst levende zonen de ruwe zee opstuurt. Over reder Bos die diezelfde zonen op een rottend schip zet. En over een dorpsgemeenschap waar mensen elkaar steunen in de meest moeilijke tijden. Je voeten in het zoute water, Kniertje achter de bar en een haring in je bier.

“De drie acteurs van MATROSE zijn nuchter, grappig en zelfstandig. Ze kunnen hun vlotte, korte vertelvoorstellingen op veel locaties laten op-poppen, en ook publiek dat het niet verwacht krijgen ze gemakkelijk mee. Ze hebben een ‘coolheid’ die respect afdwingt, maar ze delen tegelijkertijd hun spelplezier met het publiek, waardoor je er bij mag horen. Geschikt voor beginnende theaterkijkers, festivalgangers met een biertje in de hand of goede theatersnack voor de gevorderde kijker die veel uit zijn dag wil halen.” (Saskia Tilanus Stadschouwburg Utrecht) Winnaar podiumprijs Café Theater Festival Utrecht.

Dorine Wiersma | cabaretier

Wellicht is het u niet opgevallen, maar Dorine heeft zich de laatste tijd enorm ingehouden. Ze pikte en slikte van alles en beet met veel moeite op haar tong. Nu er weer ruimte is om uit te vliegen ligt de lat hoog. In ‘Vlieg op!’ zingt Dorine alleen nog maar wat ze denkt! Scherend over hoge bomen, langs schaduwkanten en afgronden komt zij zichzelf en haar medemensen tegen. Eerlijk, ijdel, pijnlijk direct en ziek goed op gitaar.

Wiersma studeerde gitaar aan het conservatorium en rolde daarna het cabaret in. Ze stond in de finale van het Leids Cabaret Festival en schreef het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren. In 2009 won zij de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied ‘Stoute Heleen’. Optredens op de Parade, Lowlands en bij DWDD volgden. Haar voorstelling D&A werd in de NRC geplaatst in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van het jaar.

“Zij eist zij haar plek onder de cabaretzon definitief op- ook haar eigen composities en gitaarspel zijn van buitengewoon hoge kwaliteit. Wiersma mag niet meer gemist worden.” (Volkskrant)

“Geestige teksten en virtuoos gitaarspel, buitengewoon grappig.” (Metro)

“De nummers van Wiersma zitten razend knap in elkaar. Wat zo leuk is aan Dorine is haar eigenheid en oorspronkelijkheid.”(NRC)

“Als Wiersma haar schouders eronder zet, dan is het helemaal genieten. Een bloedstollend mooi lied over de moeizame verhouding tussen een meisje en haar stiefmoeder. Sober, haarfijne tekst, beklemmend.” (Theaterkrant)

Theatergroep Plankgas | theater-cabaret

Heb ik weer inhoud: Een koortslip, vliegangst, iPhone kwijt en wat dacht u van de aandoening hyperdydrose of misofonie… Kijk, dat hebben wij dan weer! En geef nou maar toe… knappen we niet stiekem een beetje op van andermans leed? ‘Heb ik weer!’ is een muzikale theatervoorstelling vol hilarische, ontroerende en herkenbare liedjes over wat er allemaal tegen kan zitten in het leven. Dat u denkt… ’Ach, zo slecht heb ik het nog niet. Het kan altijd nog erger!’

“Al meer dan 15 jaar maakt Plankgas toonaangevende theater-cabaretvoorstellingen die staan als een huis.”

Trio Divertimento | muziek klassiek

Fijne salonmuziek van dit compact klassiek ensemble Divertimento, altijd feestelijk gekleed in chique jurken in kleur of juist in gepast zwart. Drie professionele vrouwelijke musici leveren met hun muziek en uitstraling een onmisbare bijdrage aan de Theaterroute.


Het repertoire van de dames past in de traditie van de vroegere salonmuziek. Maar ook populaire melodieën uit musicals en films staan op het programma.

Zij spelen o.a.:
Dreaming van Archibald Joyce / Hongaarse dans no. 5 van Johannes Brahms / Air van Johann Sebastian Bach / The Entertainer van Scott Joplin / La Serenata van Gaetano Braga met sopraan Waldin Roes

Sam Ghezzi & Linus Eppinger | Jazz, Blues

Sam Ghezzi en Linus Eppinger zijn een jazz & blues duo uit Amsterdam. Gitarist Linus creëert prachtige akoestische klanken met zijn gitaar waarop Sam zijn ruwe stem gebruikt om de mooiste liedjes te zingen.

Een podium, de geur van bier, whisky en dure parfum, een uitzinnig dansend publiek, twee heren die alles geven wat ze hebben: Linus Eppinger op gitaar en Samuele Ghezzi op zang zijn een onafscheidelijk binomiaal. Het Amsterdamse duo laat het publiek springen, dansen en schreeuwen op Rhythm and Blues geïnspireerd door Louis Jordan, wegdromen bij de zoete sound van Blues Ballads in het erfgoed van Percy Mayfield en de heupen schudden op de swingende nummers in de stijl van een jonge Ray Charles en Nat King Cole.

De charmante stem van Samuele Ghezzi en de zwoele jazzakkoorden uit de gitaar van Linus Eppinger maken dit een voorstelling om niet te missen!

La Bella Rosa | muziek

Duo La Bella Rosa wordt gevormd door harpiste Rose met klassiek zangeres Isabella.

Twee charmante, flexibele, klassiek geschoolde dames die weten hoe ze het publiek kunnen vangen met het geliefde repertoire dat ze samen met verve brengen. Sopraan Isabella is een geweldig klassiek zangeres en tijdens haar optredens zijn ‘kippenvel’-momenten gegarandeerd. Rose is een uitstekend begeleidster van deze klassieke stem waardoor optredens van Duo La Bella Rosa altijd spannend, dynamisch en verrassend zijn!
 
Het repertoire bestaat uit klassieke en licht klassieke muziek zoals aria’s van o.a. Puccini, Verdi en Bizet maar ook uitstapjes naar de lichte muziek met Franse Chansons en Amerikaanse evergreens, afgewisseld met prachtig harpsolo-repertoire.

Tess 'n Jazz | Jazz, Blues, Vintage Pop

Tess ’n Jazz brengt u een mix van jazz, blues en vintage pop. Herinneringen en fantasieën uit de mooie nostalgische jaren worden aangewakkerd door de zwoele en zuivere jazz vocalen van zangeres Tessa gecombineerd met de vintage gitaarklanken van Jasper. Een goed moment om lekker achterover te leunen en u mee te laten voeren door deze muzikale reis door de tijd…


Fransje Boelen & Jennifer Evenhuis | Theater

Fransje en Jennifer brengen belangrijke scènes op een hoog acteerniveau, uit het leven gegrepen en/of met een dikke laag abstractie en commentaar. Het is maatschappijkritisch maar dan meer een soort van hapklaar. Scènes waarin je dingen leert maar dat later pas doorhebt en het ook niet kan reproduceren. Het heeft een soort ‘je ne sais qoit’ en toch voelt het ultra-doortimmert en authentiek. Het líjkt makkelijk maar is toegankelijk op vele fronten, want ook als je het niet snapt, sijpelt er altijd die dikke vette LOL doorheen. Kortom een heel leuk stuk en ook lekker fascinerend. En raar. En lachen. Kijk maar. 

Fransje Boelen en Jennifer Evenhuis zijn beide actrice en theatermaker. Ze kennen elkaar van de televisie maar hebben persoonlijk niks met elkaar. 

Brahma | Woordenkunstenaar

Van korte gedichten op Twitter, naar Spoken Word aan tafel bij RTV Oost. Van optredens in opdracht van anderen, naar – vandaag – de voorstelling van zijn eerste Spoken Word Movie. Brahma T. Ramsodit neemt je mee in zijn reis als woordkunstenaar.
 
Van toen naar nu. Vanuit zijn rol als reclameschrijver, trouwambtenaar, entertainer, zanger, presentator, MC, voice-over… en dat allemaal in 30 minuten! ‘Het verhaal van een ander kan ook jouw verhaal zijn.’ En zo komen we net zo goed dichter bij de man áchter de woorden. 
 
Liefde, dood, eenzaamheid en verdriet. Het komt allemaal voor de dag.